Aroma Freedom

de technieken

Aroma Freedom bestaat uit verschillende technieken die we gebruiken voor het herstellen van emotionele balans. De drie belangrijkste zijn:

 • The Memory Resolution Technique (verleden)
 • Aroma Reset (heden)
 • Aroma Freedom Technique (toekomst)

The Memory Resolution Technique (TMRT)

Bij deze techniek verwerk je een specifieke herinnering met een negatieve lading. Je hebt er last van en het zorgt ervoor dat je stilstaat in je ontwikkeling of dat je minder snel gaat dan je zou willen. Met het gebruik van geur zorgen we ervoor dat je de negatieve emotie die je destijds aan de situatie hebt gekoppeld kunt verwerken en loslaten. Er ontstaat ontspanning door de werking van geur op het brein. Een volgende keer kun je terugdenken aan deze herinnering zonder dat je brein direct in de vecht-vlucht-bevriesstand springt.

De Aroma Reset

Dit is een geweldige techniek die je toepast in het nu. Je ervaart in het heden stress of frustratie. Door het ruiken aan de geur na het doorlopen van een aantal stappen ontspant het brein en verzwakt de hevige emotie. Je kunt vervolgens verder met je dag met meer focus en vertrouwen.

De Aroma Freedom Technique (AFT)

Met de Aroma Freedom Technique krijg je helder welke gedachten, gevoelens en herinneringen je tegenhouden in het bereiken van doelen en dromen. Het gaat om overtuigingen die je in het leven over jezelf hebt gevormd.

Tijdens het doorlopen van het AFT-proces verwerk je negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen en laat ze los. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en een positieve mindset. En daarmee de drive om vooruit te gaan.

Wanneer gebruik je AFT?

We beginnen een AFT-sessie met een doel of intentie. Dat triggert een negatieve stem die zegt dat je iets niet kunt of dat het niet mogelijk is voor je. Daarom kun je AFT in veel verschillende situaties gebruiken. Ik noem een paar voorbeelden:

 • Podium – faalangst
 • Prestatie – werkdruk
 • Uitstelgedrag
 • Wanneer je je stuurloos voelt
 • Helderheid krijgen over jouw pad
 • Hooggevoeligheid
 • Luisteren naar je intuïtie

De negatieve stem probeert je te beschermen en weerhoudt je ervan te nieuwe stappen te zetten. Die stem zorgt ervoor  dat je “veilig” blijft. Luister maar…

 • Doe maar niet kindje
 • Weet je het wel zeker?
 • Ach, dat kun je toch niet…
 • Pas op!

Ben jij dat zelf die dit zegt? Of is het je moeder, je leraar op school of je partner?
In de loop van je leven zullen er heel wat situaties zijn voorgevallen waarin je niet zo goed naar jezelf kon luisteren. Bijvoorbeeld omdat je een ervaring had toen je te klein was om de dingen binnen perspectief te zien. Of omdat iemand dominant reageerde en jij niet goed wist hoe je hier destijds mee om moest gaan. Of omdat iemand het “beter” wist.
Iedereen heeft van dit soort ervaringen en automatische responses opgeslagen, ze zijn alleen niet meer relevant. En als je kijkt naar hoe je nu op vergelijkbare momenten reageert, dan is dat over het algemeen zoals je toen deed..

Aroma Freedom zorgt ervoor dat er nieuwe verbindingen in de hersenen worden gemaakt: met positieve geurconditionering beïnvloed je jouw oude, ingesleten patronen zodat je vanuit een nieuw perspectief nieuwe beslissingen maakt.

Etherische oliën

Etherische oliën spelen een belangrijke rol in de processen van Aroma Freedom.
De werking van geur op het brein zorgt voor emotionele ontspanning. Daardoor kun je na een sessie met positieve energie richting geven aan persoonlijke ontwikkeling, zonder angst en twijfel. Je komt dichter bij jezelf, zodat je je vrij voelt om het leven te creëren waar je naar verlangt.

Hermien – docent Aroma Freedom

Zelf een sessie geven als Gecertificeerd Aroma Freedom Practitioner is één van de bijzonderste dingen die ik ken. Mensen mogen begeleiden naar hun beste en mooiste ik is een grote beloning.

Opleiding

Daarom heb ik besloten mij uitsluitend te richten op het opleiden van coaches en therapeuten tot Aroma Freedom Practitioner. Ook mensen die zoeken naar innerlijke vervulling en groei zijn welkom. Zo werk ik gericht aan mijn missie en zal ik uiteindelijk meer mensen bereiken met Aroma Freedom.
Tijdens de Opleiding ga je de technieken toepassen; daarnaast ontvang je iedere les een sessie van mij. Dan ervaar je zelf wat de Aroma Freedom-processen en de etherische oliën met je doen.

Aroma Freedom is ontstaan in 2016 en is daarmee een relatief jonge methode die zeer effectief gebruikt kan worden in je praktijk als coach, therapeut of counsellor.
Intensief contact met de Academy en Dr. Perkus zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van alle nieuwe ontwikkelingen. Sinds 2016 zijn er nog twee verschillende technieken bijgekomen, de Aroma Clear en Aroma Freedom Boost.

meer weten?

Lees hier de veelgestelde vragen.