Aroma Freedom

de technieken

Aroma Freedom bestaat uit verschillende technieken die we gebruiken voor het herstellen van emotionele balans. Het is natuurlijk belangrijk om te weten van hoe, wat, waarom, en ook wanneer. Dus… Wanneer gebruik je Aroma Freedom.
Ik leg eerst de drie meest gebruikte technieken uit:

 • The Memory Resolution Technique (verleden)
 • Aroma Reset (heden)
 • Aroma Freedom Technique (toekomst)

The Memory Resolution Technique (TMRT)

Bij deze techniek verwerk je een specifieke herinnering met een negatieve lading. Je hebt er last van en het houdt je tegen. Je merkt dat je minder of zelfs niet geniet van het leven en daar zou je graag verandering in zien.
Met het gebruik van geur zorgen we ervoor dat je de negatieve emotie die je destijds aan de situatie hebt gekoppeld kunt verwerken en loslaten. Er ontstaat ontspanning door de werking van geur op het brein. Een volgende keer kun je terugdenken aan deze herinnering zonder dat je brein direct in de vecht-vlucht-bevriesstand springt.

De Aroma Reset

Dit is een geweldige techniek die je toepast in het nu. Je ervaart in het heden stress of frustratie. Door het ruiken aan de geur na het doorlopen van een aantal stappen ontspant het brein en verzwakt de hevige emotie. Je kunt vervolgens verder met je dag met meer focus en vertrouwen.

De Aroma Freedom Technique (AFT)

Met de Aroma Freedom Technique krijg je helder welke gedachten, gevoelens en herinneringen je tegenhouden in het bereiken van doelen en dromen. Het gaat om overtuigingen die je in het leven over jezelf hebt gevormd, die innerlijke criticus die je weerhoudt om besluitvaardig voor jezelf te kiezen op weg naar een mooi leven.

Tijdens het doorlopen van het AFT-proces verwerk je negatieve gedachten, gevoelens en herinneringen en laat ze los. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en een positieve mindset. En daarmee de drive om vooruit te gaan.

Wanneer gebruik je Aroma Freedom

We beginnen een AFT-sessie met een doel of intentie. Dat triggert een negatieve stem die zegt dat je iets niet kunt of dat het niet mogelijk is voor je. Daarom kun je AFT in veel verschillende situaties gebruiken. Ik noem een paar voorbeelden:

 • Podium – faalangst
 • Prestatie – werkdruk
 • Uitstelgedrag
 • Wanneer je je stuurloos voelt
 • Helderheid krijgen over jouw pad
 • Hooggevoeligheid
 • Luisteren naar je intuïtie

De negatieve stem probeert je te beschermen en weerhoudt je ervan te nieuwe stappen te zetten. Die stem zorgt ervoor  dat je “veilig” blijft. Luister maar…

 • Doe maar niet…
 • Weet je het wel zeker?
 • Ach, dat kún jij toch helemaal niet…?!
 • Pas op, kijk uit!

Ben jij dat zelf die dit zegt? Of is het je moeder, je leraar op school of je partner?
In de loop van je leven zullen er heel wat situaties zijn voorgevallen waarin je niet zo goed naar jezelf kon luisteren. Bijvoorbeeld omdat je een ervaring had toen je te klein was om de dingen binnen perspectief te zien. Of omdat iemand dominant reageerde en jij niet goed wist hoe je hier destijds mee om moest gaan. Of omdat iemand het “beter” wist.
Iedereen heeft van dit soort ervaringen en automatische responses opgeslagen, ze zijn alleen niet meer relevant. En als je kijkt naar hoe je nu op vergelijkbare momenten reageert, dan is dat over het algemeen zoals je toen deed..

Aroma Freedom zorgt ervoor dat er nieuwe verbindingen in de hersenen worden gemaakt: met positieve geurconditionering beïnvloed je jouw oude, ingesleten patronen zodat je vanuit een nieuw perspectief nieuwe beslissingen maakt.

Etherische oliën

Etherische oliën spelen een belangrijke rol in de processen van Aroma Freedom.
De werking van geur op het brein zorgt voor emotionele ontspanning. Daardoor kun je na een sessie met positieve energie richting geven aan persoonlijke ontwikkeling, zonder angst en twijfel. Je komt dichter bij jezelf, zodat je je vrij voelt om het leven te creëren waar je naar verlangt.

Aroma Freedom Hermien Rondeel

Hermien – docent Aroma Freedom

Zelf een sessie geven als Gecertificeerd Aroma Freedom Practitioner is één van de bijzonderste dingen die ik ken. Mensen mogen begeleiden naar hun beste en mooiste ik is een grote beloning.

Opleiding

Daarom heb ik besloten mij voornamelijk te richten op het opleiden van coaches en therapeuten tot Aroma Freedom Practitioner. Zo zal ik uiteindelijk meer mensen bereiken met Aroma Freedom. Uiteraard zijn ook mensen die zoeken naar innerlijke vervulling en groei van harte welkom. Mijn passie is namelijk om ervoor te zorgen dat je meer jezelf bent dan ooit. En dat gebeurt tijdens de opleiding!
Tijdens de training ga je de technieken toepassen; daarnaast ontvang je iedere les een sessie van mij. Dan ervaar je zelf wat de Aroma Freedom-processen en de etherische oliën met je doen.

Aroma Freedom is ontstaan in 2016 en is daarmee een relatief jonge methode die zeer effectief gebruikt kan worden in je praktijk als coach, therapeut of counsellor.
Het contact met Dr. Perkus zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van nieuwe ontwikkelingen. Sinds 2016 zijn er nog twee verschillende technieken bijgekomen, de Aroma Freedom Boost en Aroma Wisdom Technique.

meer weten?

Lees hier de veelgestelde vragen.